Det blev en lång promenad

Det som från början bara skulle bli en kort runda förbi apoteket i Berga blev sedan även en promenad bort till IKEA. Några ljus senare gick vi hemåt igen. Inte mindre än en och enhalvtimmes promenad blev det allt som allt.

Resten av kvällen blir det nu till att ligga framför teven och datorn och slöa lite. Imorgon är det heldags föreläsning om aktier. Vet inte varför men det känns inte så upphetsande. Efter det är det kurs på radion. Ska bli kul att träffa alla och se hur det kommer att se ut under våren.

Nu blev det nog lite fel

Igår skulle det varit plus och minus men förvirrad och trött som jag var efter att ha missat ett antal timmars sömn den senaste tiden råkade jag kalla det veckans höjdpunkt. Det var  det i och för sig också, men då rätt ska vara rätt så kommer det bli rätt på söndag. Hänger ni med?

Veckans höjdpunkt:
Inflyttningsfesten hos Danne och Petra på fredag är det jag ser framemot mest denna veckan. Det ska bli kul att träffa alla vänner och bara ha kul tillsammans.

Nu är det CSI följt av lite Project Runway kombinerat med poker som gäller...

Veckans höjdpunkt

blev som väntat personalfesten i onsdags. Det var riktigt kul att träffa kollegorna, festa lite och komma ut.
Helt klart veckans höjdpunkt!

Fredagskväll - helg?

God mat och trevligt sällskap. En bra början på kvällen men det känns inte riktigt som en start på helgen.
Om några timmar bär det av till jobbet för att sedan följa upp det med dubbelt jobb imorgon också. Tur att det är kul att jobba åtminstone.

Nu ska jag ladda för jobbet genom att ligga i soffan och kolla så ska det låta!

Skönt att vara tillbaka men sömn saknas

Jag är alltså tillbaka i Kalmar. I går morse cyklade jag med mina två stora väskor, en datorväska, en handväska och en påse skor. Jag förstår varför folk vände sig om...

Någon timmes sömn blev det på morgonen innan det var skola som sen följdes av personalfest. En riktigt trevlig kväll som jag måste tacka alla för och hoppas att vi kan göra om snart igen.

I dag har det varit redovisningar. Det är kul att höra om hur folk har haft det men lagom bakis och brist på sömn kan jag erkänna att det var skönt att komma hem i eftermiddags och sova någon timme i soffan.

Nu väntar hockey, lyxfällan, gordon's kitchen nightmares o så Obamas historiska besök hos Jay Leno.

Jag blev lite kär...

Som den disneyälskare jag är blev jag helt fascinerade av de här bilderna.
Jag tycker inte att den på Zac Efron och Vanessa Hudgens var så bra men det finns många andra som det ligger något sagolikt och mystiskt bakom. Oj, vad jag vill se alla disneyklassiker nu...

Då var det snart slut

på praktiken...

Jag har skrivit min sista artikel och ska försöka jaga två resultat till men sen är det över. Tiden på praktiken är förbi och jag vet redan nu att jag kommer att sakna det. Det har varit en jätterolig tid och jag har lärt mig en hel del.

Imorgon 06.28 bär det av tillbaka till Kalmar 13.00 är det en styck misad examination följt av personalfest. Det är lite jobbigt bara att kroppen börjar känna sig hängig och sjuk...

Veckans höjdpunkt

Denna vecka finns det två saker jag ser framemot.

Det första är att komma hem till sambon och katten i Kalmar. Att få bo i lägenheten och komma tillbaka till den verklighet som råder vid kusten ska bli riktigt skönt.

Det andra är personalfesten med jobbet på onsdag. Då vi jobbar på olika ställen och olika vid olika tider har jag fortfarande inte träffat alla mina kollegor. Därför sitter jag här och hoppas innerligt att det är många som ska komma. Kan ju vara kul om man kan hälsa på kollegorna om man ser dem någonstans utanför jobbet...

Redan sen...

med veckans plus och minus. Det bästa och sämsta med veckan som har varit sammanfattas därför här idag...

Veckans plus:
+++
- Alla underbara vänner jag har träffat i veckan.
++ - En härlig vecka med en hel del roliga uppdrag på praktiken.
+ - Det är inte varje dag man skakar hand med en olympisk guldmedaljör

Veckans minus:
- - Helt klart att praktiken snart är slut
-- - Bristen på sommarjobb! Hur ska man överleva sommaren ekonomiskt??
--- - Bristen på lediga helger.

Dålig uppdatering?

Ja det har det varit de senaste dagarna. Jag har helt enkelt inte suttit så mycket framför en dator utan åkt fram och tillbaka till Kalmar, kollat diverse idrott och träffat många av mina underbara vänner...

Nu är det i alla fall söndag och jag är inne på mina sista praktikdagar. Det känns lite sorgligt att veta att det tar slut på tisdag samtidigt som det ska bli skönt att komma hem till lägenheten där Emil och Skorpan befinner sig. Senare ikväll kommer veckans plus och minus men innan dess ska jag hinna med lite skytte och världsrekordförsök i diskus. Oroa er inte. Det är inte jag som varken ska skjuta eller försöka mig på några världsrekord!

Student? Jag?

Det där med att jag fortfarande är student och bara är på praktik är något jag verkar ha förträngt en aning. Jag har rester på den förra kursen och måste göra i ordning en presentation om praktiken. Trots att jag har haft massor med tid till resterna så har jag fortfarande inte börjat...

Därför sitter jag nu med både presentation och en liten hög rester att ta tag i. Dags att sätta igång...


En spännande dag?!

Idag händer det inte så mycket i den lokala sportvärlden här i de småländska skogarna.
Istället kommer dagen kantas av research och besök på många internetsidor...

Får se om jag råkar snava över något intressant under kvällen

Veckans höjdpunkt

Redan idag är det dags för nästa nyhet här i bloggen. Varje måndag kommer jag att presentera det jag ser framemot mest varje vecka under veckans höjdpunkt.

Veckans höjdpunkt:
Den här veckan är det inte så svårt att välja. På lördag avgörs getingboet division 2 södra herrar. Jag kommer att se Växjö HF - Kalmar HF i något som förhoppningsvis blir en tät match i ett kokande? Teleborgshallen.

Veckans plus och veckans minus

det är nyheten som presenteras idag. Varje vecka kommer jag att summera veckan i några plus och några minus.

+++ - En lugn och skön lördagskväll med sambon toppar den veckan.
++ - Praktikplatsen på SMP.
+ - Arsenals straffvinst mot Roma och Liverpools otroliga vecka.

- - Att Växjö HF:s damer åkte ur division 2 och att Atletico Madrid fick lämna CL. Dessutom att jag missade all CL fotboll i onsdags och därmed missade Arsenals straffar.
-- - Alla dessa domartabbar och jätteslagsmål i hockeyn.
--- - Alla dessa telefonsamtal där ingen svarar. Jag vill bara veta lite resultat...

Nyheten blir lite sen

Kvällen är ung och nyheten kommer, förhoppningsvis, dyka upp på bloggen innan klockan slår 00.00....

Dessförinnan gäller det att jag får tag på lite resultat så att min pingisartikel kan bli färdig. Inte helt oväntat är det pingis som jag har bevakat under dagen och jag måste säga att jag är ganska nöjd med slutprodukten - även om jag saknar några resultat till den än så länge...

Det har varit dålig uppdatering från min sida i helgen. Detta har två anledningar. I fredags var det en lång kväll på praktiken samtidigt som min älskade sambo kom till Växjö. Lördagen spenderade vi först hemma hos mina föräldrar framför Man U-Liverpool innan vi åkte hem till sambons föräldrar där vi hade en lugn kväll framför melodifestivalen.

Nu ska det fortsätta jagas lite resultat!

Lite nyheter i bloggen

Till helgen kommer det att dyka upp en nyhet här i bloggen. Vad det är får ni se på söndag...
Dessutom kommer detta sen att följas av ytterligare nyheter på måndag, onsdag och fredag.

Det enda jag avslöjar nu är att det som kommer presenteras är stående inslag som kommer att återkomma med jämna mellanrum. Förhoppnigsvis blir det något som ni som läsare kan uppskatta...

Motion = energi

Det där med motion har börjat bra. Imorse började jag med ett pass på motionscykeln hemma hos föräldrarna och följde upp detta med att gå de fem kilometerna som det är mellan föräldrahemmet och praktikplatsen. En ganska skön promenad faktiskt.

Energin är på topp och jag är redo för att ta mig an de utmaningar som finns åt mig idag. Enligt schemat verkar det, inte helt ovanligt, ha med bordtennis att göra. Står också att jag ska ringa lite hockey men det får vi se framåt kvällen om det läggs på mig eller på någon annan.

Dags att göra lite nytta i alla fall!

Träna för att må bra

Jag har ett erkännande. Senast jag var på gymmet och körde ett ordentligt träningspass var innan jul.
Mellan jul och skidsemestern var jag dels sjuk och dels var det en hel del att göra i skolan.
Mitt gymkort har nu gått ut men när jag kommer tillbaka från praktiken är mitt mål att förnya det med ytterligare tre månader. Förhoppningsvis kan jag då ta tag i min träning på riktigt igen.

Idag har jag i alla fall börjat med ett litet steg mot bättre hälsa. Min kondition är nog nere på noll, om inte den ligger på minus... Därför har jag bestämt mig för att utnyttja mina föräldrars träningscykel under de två och en halv veckorna som jag har kvar i Växjö. Det kanske kan hjälpa mig att få upp konditionen lite iaf...

Lite av varje

Tillbaka i Växjö igen och ännu en kväll med praktik. Ikväll ska jag hålla koll på handboll, bordtennis och lite division 2 hockey. Förhoppningsvis kommer jag även att få se lite Champions League och play-off hockeyn...

Helgen har spenderats i Kalmar där jag har umgåtts med sambon och vår lilla hårboll. Det har varit skönt att vara lite ledig (igår). Lördagen och söndagen jobbade jag ju faktiskt lite och missade tyvärr därför Kalmar HF:s kanonmatch mot serieledande Di Vide.

Ser framemot den 22/3. Då spelas förhoppningsvis en tät och spännande match som gärna får betyda lite mellan Växjö HF och Kalmar HF i Teleborgshallen

Idag känns det längre

Dagen igår var lång men den var åtminstone innehållsrik. Jag hade saker att göra hela tiden och därför gick tiden ganska fort. Idag däremot har jag ingenting att göra. Jag ska undersöka lite inför pingis-sm som spelas i helgen. Gäller att få tag på några intressanta personer annars har jag redan all fakta.

Får väl ringa min kusin...

Första halvan avklarad

Anställningsintervjun i Kalmar är avklarad och jag är tillbaka i Växjö igen. Intervjun kändes helt okej och jag tror att det kan ha gått ganska bra. Verkade som att han som intervjuade fick ett positivt intryck av mig i alla fall...

Nu är det återigen min tur att vara den som intervjuar. Praktiken är i fullgång och vi sitter på redaktionen och inväntar chefen. Sen ska arbetet fördelas. Spelas en ganska högintressant hockeymatch idag som de flesta kommer att åka på. Jag lär däremot vara kvar tillsammans med de som ska redigera och se matchen på teve samtidigt som jag ska ringa in lite resultat och liknande.

Dags att jobba!

Anställningsintervju - hur förbereder man sig?

Imorgon är det dags för mig att gå på anställningsintervju och jag sitter här och funderar på hur man egentligen förbereder sig. Har du några bra tips?

Det enda jag kommer på är att läsa på lite om företaget. Gärna se om det går att hitta någon platsannons så att man kan uppdatera sig vad det nu var för sorts person de sökte. Sen kan det ju vara en fördel att tänka på hur man klär sig. Speciellt om jobbet man söker handlar om en klädbutik...

Vad ska jag ha på mig imorgon? Får nog gå igenom den lilla garderob som har flyttat med mig till Växjö när jag kommer hem och se om jag kommer fram till något. Tåget går 07.33 så ska nog inte försöka fatta några kloka beslut på morgonen. Slutar ju inte praktiken förrän 23.30 ikväll.

Vinterskor - ja tack!

Det snöar i Växjö. Snö i Växjö betyder inte vackra vita vidder utan någon form av gråbrun sörja som blaskar runt fötterna när man går. Gymnastikskor är inte det bästa i detta väder utan strumporna hinner bli blöta under en 500 meter lång promenad. Detta innebär att jag kommer att få sitta här på min praktik och frysa om fötterna av den enkla anledning att jag inte äger några vinterskor...

På tal om något helt annat så kommer detta att bli en ganska lång vecka. Imorgon blir det en tur och retur resa till Kalmar innan praktiken börjar vid halv fyra. Detta för att jag ska hinna med en liten anställningsintervju som förhoppningsvis kan hjälpa mig att utöka den skrala studentkassa som jag just nu lever på. Sedan är det praktik alla vardagar denna veckan. Lördag är det jobb och söndag är det jobb... Vila får jag göra nästa vecka!

RSS 2.0