En sån där meningslös dag

Idag har jag verkligen inte gjort något vettigt.

Klockan ringde redan 05.15 och jag studsade upp ur sängen, slängde på mig kläder och cyklade ner till radion. Mitt inslag från Kalmartravet skulle redigeras ihop helst innan första nyhetssändningen 06.30. Med god marginal, det vill säga ungefär 7 minuter, var jag färdig och kunde cykla hemåt igen.

Somnade ganska omedelbart igen efter att ha sett något avsnitt av The Hills. Sedan vaknade jag inte till liv igen förrän tvättdags vid tolv...

Eftermiddagen har spenderats i solen och i soffan framför Wimbledon, men eftersom jag fortfarande var trött somnade jag och missade den lilla detaljen att Söderling gick vidare.

Jag har vaknat till liv igen och slötittar nu på U21-EM samtidigt som jag har försökt komma igång med mina sommarkurser. Det är ju bara tre stycken som ska klaras av - och jag behöver inspiration! Någon som har lite över?

Midsommar

Helgen går mot sitt slut och jag har hunnit med både det ena och det andra. Idag har det till exempel gjorts intervjuer på Kalmartravet och igår åkte jag mest bil. Det som det här inlägget kommer att visa handlar om dagarna innan det.

Torsdag:
Min resa började bra. Redan på stadsbussen satt jag och längtade över att sätta mig på ett tåg och vara i Växjö om en timme, men så blev det inte. När jag kommer ner till stationen i Kalmar var det smått kaos. En hög ungdomar med packning väntade på bussar till Öland, som inte helt oväntat blev fullpackade. Jag såg inte mitt tåg någonstans så jag gick till pressbyrån för att köpa lite resegodis. När jag kom ut insåg jag att en del av alla förvirrade människor som stod och väntade mellan perrongen och busstationen var mina medresenärer - tåget var inställt och ersatt av buss!
1 timme och 45 minuter senare var jag äntligen i Växjö och bilresan började.
Ett nedfällt träd ungefär i höjd med Bredaryd gjorde att vi fick åka inom Bredaryd och se samhället men det kunde inte stoppa färden mot Göteborg. Efter att ha parkerat bilen i Ullevigaraget blev det löpning till McDonalds vid Scandinavium. Jag hade ju inte ätit sen lunch. Två cheeseburgare i farten blev resultatet innan vi mötte Robin och Emilia utanför Gamla Ullevi - eller var det nya?!


En hel rad världstjärnor var uppradade på planen.

Två av dem (från favoritlagen) var:
                    
Raul Garcia, Atletico och Theo Walcott, Arsenal

De som buades ut mest under matcherna under midsommar var:
    
En färglös och utbytt Bojan på Ullevi och en utvisad Balotelli på Olympia

Hittade även två favoriter på Olympia i matchen Sverige - Italien:
      
Kämpen Wernbloom och atommyran Giovinco - oj vad liten han var!



Tack alla ni som var med i Helsingborg och firade midsommar.
Jag lärde mig bland annat att Carola har gjort Tusen och en natt, att Måns föredrar sina ägg hårdkokta och att det finns fyra Jihdebröder!

Svensk midsommar?

Det regnar utanför fönstret här i Kalmar och enligt mina rapporter gör det så även på den andra kusten i detta avlånga land. Något jag tycker är lite tråkigt eftersom jag snart ska korsa landet.

När det har diskats och duschats är det dags för mig att ta mig ner till tåget. Åka till Växjö. Ta bilen till Göteborg med Emil och träffa Robin och Emilia. Sedan ska vi umgås med cirka 19 000 människor på Gamla Ullevi för att se spelare som Bojan, Raul Garcia och Theo Walcott.

Efter det fortsätter bilen, denna gång med Robin och Emilia, hem till Robin i Helsingborg där det imorgon ska firas midsommar. Sverige-Italien är en av sakerna som står på morgondagens schema, och midsommar kan väl inte bli mer svenskt? Sill, potatis, svenska landslaget och ett förmodat regnväder?

Osammanhängande, javisst

Jaha då var helgen snart över och Emil börjar resa mot Sverige igen om några timmar.

I helgen har familjen varit på besök, katten har kissat i sängen och det har blivit en något förvirrad dag på jobbet. Efter lite dålig sömn i natt är jag helt slut nu. Imorgon ska ja försöka städa lite innan Emil kommer och kanske även fixa böcker till sommarkurserna.

Som tur är har föräldrarna både hjälpt mig med inhandlande av mat och en hel del plock. Tack för en härlig helg!

Nu ska jag sova, godnatt!

Jag har cyklat!

För tio minuters var det jämngrått utanför fönstret och regnet smattrade mot rutan. Nu skiner solen från en blå himmel och de moln som syns är vita. Så här har det varit hela dagen - jag blir inte riktigt klok på vädret.

En liten runda på stan har redan klarats av idag. Samtidigt tog sig Emil till stationen för resa mot Grekland, så nu är jag och katten ensamma. Katten är dock inget vidare sällskap för tillfället då han bara sover. Jag har införskaffat mat så att jag ska överleva till syster kommer på fredag och snart är det dags att ge sig ut på cykeln igen.

Ja, just det. Jag har cyklat igen. På flera gator med parkerade bilar och jag har även varit så vågad att jag tog mig an två stora parkeringar fulla med bilar! Oj, vad duktigt av mig - eller kanske inte...

Nu är det duschen som gäller innan möte på radion!

Inte alltid lätt att läsa tidningen

Med kattens hjälp är det inte alltid så lätt att läsa tidningen på morgonen. Igår försökte Skorpan hjälpa Emil.

                  

Finklädda EU-delegater, visst låter det spännande?

Idag lekte vi EU och diskuterade mänskliga rättigheter såsom gayäktenskap, pressfrihet och abort. Inte helt oväntat i den journalistklass jag går i så var det enda lagförslaget som röstades igenom det om pressfrihet... Jag och mina delegatmedlemmar företrädde Österrike och vi tillförde väl inte särskilt mycket i debatten men det var kul och höra folk diskutera och framförallt se hur fina en hel del var.


Grekland, Malta och Sverige var några av de finklädda.


Efter detta lilla rollspel är det nu bara en tvåtimmars avslutning kvar på torsdag, sen är det sommarlov. Kan vara dags för mig att ta tag i mina sommarkurser kanske?


Handen gör mig handikappad

Idag har inte hänt så mycket. En småseg dag i skolan med förberedelser inför morgondagens rollspel följdes av lite tid i solen och träning. Mest tid har ändå gått åt att anpassa mig åt min något handikappade högerhand.

Duscha var inte det lättaste. Klä på sig går inte heller riktigt som jag vill. Blir spännande att se hur det ska gå när Emil åker till Grekland på onsdag. Träningsbyxor och flingor?

Nu ska jag dock fokusera lite på Project Runway innan jag ska somna och förvandla mig till en österrikisk europaparlamentariken...


RSS 2.0