Fira valborg?

Valborg? Hur ska detta firas i år?
Jo, utan eld och med tenta. Jag riktigt känner hur festligt det kommer att bli.

Tentan är jag inte riktigt laddad för men jag har fortfarande 1,5 timme på mig innan det är dags att skriva den. Sedan blir det nog lite galen hemmafru varning på mig under eftermiddagen tror jag. Bakning och Desperate Housewives plus lite städning har jag tänkt hinna med. Lägenheten ser ut som ett mindre inferno på sina håll och dessutom har vi tvättid idag.

Ganska skönt att det inte blir någon majbrasa att gå och titta på ändå.

Det är lite mycket nu

Jag har varit avskärmad från datorn en stund nu. Helt frivilligt då jag har försökt att ta lite ledigt under de stunder som jag inte har jobbat.

Ikväll är det dags att jobba igen och på dagen är det redovisning.
Imorgon är det tenta.
På fredag är det jobb på dagen följt av kvällsjobb.
Lördagen ser likadan ut som fredagen.
Söndagen är det bara radion som gäller.
- oj vad jag kommer sova gott på söndag!


Solen höjer humöret

Vädret är helt underbart och en dag som denna är det svårt att vara på dåligt humör.

I förmiddags kämpade Angelica och jag på med våra texter till ekonomikursen. Jag har äntligen fått ihop något som kan fungera någorlunda tror jag men tyvärr är det inte optimalt. Det känns som att vi har material till mer och att några fler intervjuer hade kunnat leda hur långt som helst...

Förutom att traggla med texterna har det inte hänt mycket idag. Vi gick över till netto och köpte glass. 20 kronor för en daimstrut gör att jag inte kommer att köpa många fler såna i år, men idag var det allt värt det.

Imorgon hoppas jag att redigeringen av våra texter flyter på bra och att vi blir färdiga fort. Jag vill hinna njuta av det fina vädret innan det är dags för en helg fylld av jobb, ovanligt värre!

Glöden fanns i ögonen

Det blev bara en poäng för Öster i premiären igår. Fast egentligen är det inte så bara med tanke på den värdelösa premiärstatistiken Öster har haft de senaste åren. Det som var tråkigt med matchen var att det inte satsades full fart framåt i andra halvlek när absolut ingenting hände. Dessutom var det lite sorgligt att se alla långbollar. Mittfältet existerade knappt och Öster hade svårt att hålla i spelt. Förhoppningsvis kommer detta allt eftersom och att det bara var premiärnerver som späkade lite igår.

Det som gör mig hoppfull är mötet med en av tränarna halvtimmen före matchen och spelarna efter matchen. Tränaren fullkomligt strålade av lycka och glöden lyste igenom ögonen. Han var taggad till max som Persson skulle ha sagt. Lyckas han föra över det till spelarna så är jag inte ett dugg orolig. Dessutom var det skönt att se de besvikna miner som i stort sett varje spelare hade när de joggade ner efter matchen. De var inte nöjda med en poäng, och tack gode gud för det!

I skolan just nu är det fortfarande ekonomikurs. Angelica och jag kämpar på med våra fotbollslag och har snart jagat halva Stockholm. Det ska bli skönt när det här är över!

Ikväll är det jobb som gäller för min del. Det kommer bli en del av den varan framöver och mina helger är i stort sett fullbokade åtminstone hela maj. Ibland gäller det att tänka på pengarna!

Veckans höjdpunkt

Imorgon är det premiär. Öster - Limhamn/Bunkeflo på Värendsvallen. Det finns inget annat som kan toppa det denna veckan.

Veckans plus och minus

+++ - God mat och trevligt sällskap i fredags.
++ - Hoppet om sommarjobb lever.
+ - Solen som lyser upp tillvaron.

- - Kalmar FF. Starten av allsvenskan har inte varit någon dans på rosor för regerande svenska mästarna.
-- - Den ständiga bristen på pengar.
--- - Svårigheterna att planera saker med folk.

Veckan har inneburit lite av varje

Den här veckan har det varit dåligt med uppdatering.

Angelica och jag har jagat årsredovisningar, intervjuat Lars-Åke Lagrell och varit smått frustrerade på att folk inte svarar. Det är snart dags att sätta oss ner och läsa igenom för att se om vi hittar några intressanta siffror.

Dessutom har Emil och jag haft en del att fixa. Dels med lägenheten och dels inför besöket av föräldrarna ikväll. Nu känns det som att lägenheten är relativt färdig. Nya gardiner, väggdekorationer och en radio som jag är lite smått förälskad i är något av det som har kommit till i köket under veckan. Bilder kommer under dagen. Samtidigt som det är dags att läsa årsredovisningar ska jag fixa med min del av maten till kvällen. Ska bli spännande att se vad det blir av det.

Bilder på vårt försök till trerätters kommer framåt kvällen, när gästerna är på väg, eller under morgondagen.


Veckans höjdpunkt

Denna veckan blir när min och Emils familj kommer hit och hälsar på på fredag. Det ska bjudas på trerätters, vilket ska bli spännande att se hur det går...

Idag gör jag allsvensk premiär

För många är detta sista dagen på ledigheten men för mig väntar en lång arbetsdag, i mina mått mätt. Kalmar FF spelar hemmapremiär i allsvenskan. Emil är redan nere och köper biljetter till matchen som börjar 20.00. Själv ska jag inte se matchen utan jag ska göra en egen allsvensk debut. Sedan början av året extraknäcker jag på den lokala radiosporten här i Kalmar och ikväll är det mitt jobb att hålla koll på det som händer runt om i länet och landet under eftermiddagen/kvällen. Det ska bli kul att äntligen få vara med om en fotbollssändning.

Nu blir det tedrickande med en bok i solen!

Veckans plus och minus

+++ - En lång och skön påskhelg med Emil, Skorpan och ett kanonväder.
++ - Vår lägenhet som numera är hemtrevligare än någonsin förr.
+ - Att den förskräckliga gröna väggen i köket numera är som bortblåst.

- - Endast ett poäng för Arsenal i Champions League.
-- - Vart var allt folket under påskhelgen? På uteställena lös de med sin frånvaro.
--- - Den ständiga stressen och oron om sommarjobb och hur man annars ska finansiera såväl sommaren som studierna...

Bilder på resultatet

Här kommer lite bilder från helgen, och till skillnad från många andra gånger så innebär "helgens bilder" inga festbilder.


Så här såg köket ut under torsdagen och fredagen.
Det är den nya färgen som skymtar på  väggen.



Åtminstone tycker Skorpan om balkongen.

Även om det har varit mycket städande och röjande i lägenheten har vi hunnit njuta lite av det fina vädret. Till exempel har vi testat att äta frukost på balkongen, något som fungerade alldeles utmärkt. I alla fall för Emil och Skorpan...

                  


Nu är det snart dags för lite påsklunch med Angelica och Daniel. Sen ska det njutas av en ledig dag!

En byggarbetsplats...

ungefär så ser det ut i vårt kök just nu. Nästan allt damm från spacklingen har dock fått passera genom den halva  dammsugarslangen för att ligga i tryggt förvar i den lilla påsen. Papper med färgfläckar, en tidningsklädd stol och maskeringstejp finns däremot lite här och var.
Sen vi flyttade in har jag velat bli av med den hemska gröna fondväggen. Katten höll med mig och började riva ner tapeten när han kom till oss. Nu har vi äntligen tagit tag i saken och den tidigare gräsligt gröna väggen kommer i framtiden att vara grön...
Tyvärr, glömde jag ta en "före" bild men imorgon kommer den här bloggen berikas med en efter bild. Något som ska bli startskottet för mer bilder.

Pengarna har runnit ut ur plånboken idag efter besök på Maxi, IKEA och Plantagen. Det har dock resulterat i en hemtrevligare lägenhet och som Emils pappa uttrycket sig "en ganska trevlig balkong". Vi är långt ifrån färdiga med projektet som går under namnet vårstädning men imorgon kväll lär det vara ganska skönt att se sig om. Ny inredning varvat med en fläckfri lägenhet ska bli resultatet.

Dags att sova så att vi orkar med målandet, dammandet, skrubanndet och allt annat som hör städningen till.
Det är skönt med långhelg!


Eklund kom hem...

Arsenal spelade oavgjort på bortaplan efter Adebayors cykelspark - oj vad nöjd jag var...

För att fortsätta detta inlägget med lite fotboll så tyckerr jag synd om min gamla idol Hasse Eklund. Han har fått sparken i Viborg och därför tycker jag att han nu kan komma tillbaka till Öster. Jag minns det som igår när han sprang runt och öste in mål på Värendsvallen. Tröjan åkte över huvudet ett antal gånger och jag hade en signerad t-shirt som trycktes upp innan han lämnade Öster 1997. Välkommen tillbaka Eken. Otto, Ludde och Eken kunde bli en mysig tränartrio...

Jag längtar till divsion 1 södra drar igång igen. Regnet utanför fönstret gör mig dock lite avskräckt...

Kom igen Arsenal...

kvartsfinaler i Champions League. Arsenal - Villa Real. Samma resultat som för tre år sen skulle jag inte tacka nej till.
Jag hoppas att Pires kommer att spela, jag är glad att få se min gamle favorit Ibagaza men framförallt tror jag att Arsenal vinner.

Om några timmar får vi se. Just nu spelar jag poker på två datorer så känner mig lite schizofren men fyrtal i ess lättar upp det hela.

Veckans höjdpunkt

Utan tvekan påskledigheten, som dock kommer att ägnas åt vårstädning och lite "renovering" av lägenheten...

Veckans plus och minus

+++ - Den här veckan går utan tvekan till vännerna och inflyttningsfesten. Nu hoppas jag att ni kommer på Springbreak...
++ - Solen som har tittat fram titt som tätt under hela veckan.
+ - Fotbollen är tillbaka i Sverige.

- - Läsa kurslitteratur är inte det roligaste...
-- - Örgryte, försvar och målvakt? Behövdes inte det i Superettan?
--- - Nyklippt gräs, solen skiner och allsvenskan har dragit igång. Oj, vad jag saknar Öster i allsvenskan och att tillbringa hela dagar på Värendsvallen. Det blir inte bättre av att familjen idag var på nya gamla ullevi...

Oväntat bra

Tro det eller ej men ekonomikursen har faktiskt börjat oväntat bra. Det har varit ganska enkelt att hänga med trots en del okända begrepp. Som tur är upprepas dessa tidigare okända begrepp ett antal gånger under en femminutersperiod så sedan känns det som att jag alltid har kunnat dem.

Idag har jag även varit på webbkurs på radion lagom logiskt och enkelt det också. Känns bra att veta att jag i framtiden också kommer att kunna jobba med webben och inte bara reporter eller sidekick i studion. Nästa radiopass blir när Kalmar FF har hemmapremiär mot AIK. Då är det jobb i studion som väntar. Ska bli kul att se vad som görs under sådana matcher när man sitter i studion och inte är ute på plats.


Nu ska jag ägna mig åt fotboll varvat med hockey o så lite poker vid sidan om. Ska dessutom försöka slänga ihop en väska som ska med till Växjö imorgon eftermiddag. På fredag är det ju dags för inflyttningsfest och på dagen på lördag ska Emil och jag hem till mina föräldrar och fira min pappa lite. Jag tror det kommer bli en kort, intensiv och helt enkelt en jätterolig helg...


RSS 2.0